Tutkimuksen teille kudon – AAGIII

Samaan aikaan kun TUMATA-hankkeen tutkijat, Heli ja allekirjoittanut, työstävät julkaisuja AAGII-ryhmästä ja sen toiminnasta, hankkeen primus motor Minni on ehtinyt aloittaa työskentelyn kolmannen ryhmän kanssa Tulevan teille kudon -työpajatoiminnan muodossa. Ryhmä on kokoontunut säännöllisesti maaliskuusta 2019 alkaen. Minni päivittää ryhmän toimintaa koskevia tietoja tarkemmin omilla verkkosivuillaan (https://www.ableartgroup.net/l/en-able-art-group-iii/), joita kannattaa käydä seuraamassa säännöllisesti.

Omassa tutkimuksessani jatkan osin samojen teemojen parissa kuin aikaisemminkin, eli olen kiinnostunut yhteisötaiteilijan työstä, työskentelymenetelmistä ja vuorovaikutuksesta ryhmässä. Osallistun ryhmän toimintaan yhtenä sen jäsenistä ja havainnoin ryhmää tästä positiosta käsin saadakseni tietoa ryhmän sisäisestä vuorovaikutuksesta. Osallistumisen etuna on muun muassa se, että harjoitusten toimivuudesta saatu tieto on kehollista, ja ei-sanallisen vuorovaikutuksen nyanssit tulevat ”iholle” asti.

Koska ryhmässä on Minnin asettamien tavoitteiden mukaisesti eri ikäisiä ihmisiä ylisukupolvisen kohtaamisen hengessä, olen harjoituksissa päätynyt toistuvasti tilanteisiin, joissa pohdin omaa paikkaani menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden virrassa. Tätä sukellusta on osaltaan siivittänyt se, että perhepiirissä kuoli iäkäs henkilö juuri ennen ryhmän ensimmäisiä harjoituksia ja toisaalta se, että tavoitan pian itse iän, jolloin oma isäni aikoinaan kuoli. Muun muassa nämä seikat vaikuttavat siihen, millainen ryhmän jäsen ja toimija olen, ja mitä oikeastaan näen ja koen, kun olen vuorovaikutuksessa ryhmän muiden jäsenten kanssa.

Kun sain Minniltä äskettäin tehtäväkseni valita yhden runon hänen ehdotustensa joukosta parin kanssa toteutettavan harjoituksen pohjaksi, olen ehtinyt lukea runoja jo moneen otteeseen. Kiinnostavaa kyllä, lukija vaihtuu koko ajan niin, että säkeitä tavaa siistiä valkokaulustyötä tekevän tekstityöläisen lisäksi samaan aikaan vaikkapa lapsi, lapsenlapsi, vanhempi, puoliso, sisko. Vielä en tiedä, kuka minussa valinnan lopulta tekee, mutta sen jäljet näkyvät tavalla tai toisella ryhmän yhteisessä kudelmassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s